Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden NMPT
Nelis Maes
Berkenstraat 7, 9680 Maarkedal
Belgium;
company number (KBO number): 0670.872.982
Email: info@impacthealth.be
Phone: +32479308137

Reglementen en voorwaarden Nelis Maes Personal Training. 

1. Contractspartij Nelis Maes Personal Training 

2. Overeenkomst 
a. Een overeenkomst komt tot stand door het invullen, ondertekenen en inleveren van het inschrijfformulier bij jouw Nelis Maes Personal   Training vestiging. Het inschrijfformulier is verkrijgbaar via de app en via doorsturen van de coach zelf.
b. Een overeenkomst wordt aangegaan voor de duur zoals aangegeven bij de inschrijving en wordt na de afgesproken periode automatisch   beëindigd. Er is geen sprake van een stilzwijgende verlenging. 
c. Iedere overeenkomst is persoonsgebonden; een lidmaatschap, training en/of mental coachingsessie is niet overdraagbaar aan een andere     persoon. 

3. Afspraken/trainingen en afwezigheid 
a. De groepslessen & personal coaching sessie van NMPT staan centraal. Als klant ben je niet verbonden aan een vaste Personal     trainer/Coach.
b. Alle trainingen zijn op afspraak. Je bent zelf verantwoordelijk voor het inplannen van trainingen.
c. Discipline vinden we belangrijk. Mocht je een afspraak niet kunnen nakomen, dan mag deze tot 12 uur voorafgaand aan de afspraak   verplaatst worden. Deze training wordt dan in principe in dezelfde week liefst ingehaald.
d. Indien je binnen 12 uur voorafgaand aan de afspraak afzegt, wordt dit beschouwd als een afgewerkte training die niet meer ingehaald kan   worden.
e. Bij kleine blessures (bijv. een verstuikte enkel, stijve nek of verrekte pols), gaan trainingen gewoon door, uiteraard in aangepaste vorm. Ook   het lidmaatschap loopt gewoon door.
f. Bij zware blessures of een ernstige ziekte, neem je contact op met Nelis, eigenaar van NMPT. Na overlegging van een doktersverklaring,   wordt er in overleg naar een passende oplossing voor de trainingen gezocht of wordt het lidmaatschap voor de duur van de blessure of   ziekte opgeschort. 

4. Financieel 
a. Er zijn verschillende contractsvormen. Hoe langer de contractperiode, hoe lager de weekprijs.
b. Je betaalt in gelijke maandelijkse termijnen via SEPA automatische incasso. Je dient ervoor te zorgen dat er steeds voldoende saldo op het   opgegeven rekeningnummer staat zodat de incasso kan plaatsvinden.
c. Bij niet tijdige ontvangst door NMPT van de verschuldigde maandelijkse termijnen, om welke reden dan ook (bijvoorbeeld onvoldoende   saldo, stornering, etc.), wordt de incasso nogmaals aangeboden. Indien je, ook na in gebreke te zijn gesteld met een termijn van vijftien   dagen, alsnog niet aan je betalingsverplichting voldoet, ben je in verzuim en worden de wettelijke incassokosten met een minimum van €   20, in rekening gebracht.
d. Indien je in verzuim bent door een betalingsachterstand, kan NMPT de overeenkomst met inachtname van een opzegtermijn van twee   kalendermaanden beëindigen. Er vindt dan een herberekening van de verschuldigde weekprijs plaats op basis van het werkelijke aantal   weken dat de overeenkomst heeft bestaan (inclusief de opzegtermijn), tegen de dan geldende weekprijs van het kortste lidmaatschap. Er is   dan sprake van een naheffing. 

5. Annuleren en tussentijdse opzeggen
a. Indien je nog niet bent begonnen aan de trainingen en/of mental coaching sessies en er nog geen 14 dagen zijn verstreken sinds het   afsluiten van de overeenkomst, heb je het recht om de overeenkomst door middel van een aangetekende brief, gericht aan de NMPT   vestiging waar je de trainingen zou gaan volgen, te ontbinden. Je bent dan een vergoeding verschuldigd in verband met de intake die is   uitgevoerd, ter waarde van 50 EUR. 
b. Tussentijds opzeggen is in principe niet mogelijk. Slechts in zeer bijzondere situaties kan NMPT besluiten een tussentijdse opzegging te   accepteren; dit is uitsluitend ter beoordeling van NMPT.
c. In geval van een tussentijdse opzegging vindt er, met inachtname van een opzeg termijn van twee maanden, een herberekening van de   verschuldigde weekprijs plaats op basis van het werkelijke aantal weken dat de overeenkomst heeft bestaan (inclusief de opzegtermijn),   tegen de dan geldende weekprijs van het kortste lidmaatschap. Er is dan sprake van een naheffing.
d. Indien door een betaling ineens van alle verschuldigde termijnen er na een her berekening op basis van artikel 4 lid e of artikel 5 lid c een   aan de klant te betalen bedrag resteert, wordt dit binnen veertien dagen na de herberekening aan de klant geretourneerd. 

6. Beëindiging door NMPT
 Beëindiging door NMPT behoudt zich het recht voor bij wanprestatie, bij ernstige of herhaaldelijke schending van deze voorwaarden of de   door een coach gegeven instructies of bij anderszins onaanvaardbaar gedrag, e.e.a. ter uitsluitende beoordeling door NMPT, een klant de   toegang tot de NMPT vestiging te ontzeggen en het lidmaatschap te beëindigen. Ook in die situatie geldt het bepaalde in artikel 4 lid e.  

7. 100% Resultaatgarantie
a. We streven ernaar om samen met jou haalbare doelen te stellen. Als klant blijf je echter zelf verantwoordelijk om deze doelen te behalen;   NMPT kan jou enkel begeleiden in het realiseren van deze doelen. De NMPT coaches zijn dan ook niet verantwoordelijk voor niet behaalde   doelen..
b. NMPT geeft 100% resultaatgarantie op het ‘Small Group’ programma, in die zin dat de gestelde reële doelen kunnen worden behaald     indien alle trainingen worden gevolgd, en alle overige door de Coach gegeven instructies strikt worden op gevolgd. Het programma gaat   kosteloos door als de onderling bepaalde doelstellingen niet behaald zijn bij het einde van het traject. Deze garantie geven we uitsluitend   als je je als klant aan het afgesproken schema houdt. Dat betekent in ieder geval:  100% van de trainingsdagen aanwezig en actieve   deelname  100% aanwezigheid bij de mental coaching sessies  opvolgen thuistraining programma  opvolgen voedingsadviezen. Wanneer je   je als klant niet aan deze verplichtingen houdt, is NMPT aan het einde van het traject niet verplicht om het programma kosteloos te   verlengen. Je NMPT Coach bepaalt of je in aanmerking komt voor kosteloze verlenging van het programma. De NMPT Coach is niet verplicht   dit tussentijds aan je te melden. Indien je na een afwijzing door de Coach van mening bent dat je wel aanspraak kunt maken op kosteloze   verlenging van het programma, dan dien je zelf aan te tonen dat je je aan alle vereisten hebt gehouden.
c. Onder kosteloze verlenging van het ‘Small group’ programma bij het niet behalen van de gestelde reële doelen wordt verstaan: het   wekelijks wegen in jouw NMPT vestiging, persoonlijke voedingsadviezen, trainingsschema voor thuis en het stellen en evalueren van   persoonlijke doelen. Het trainen met de NMPT Coach en mental coaching sessies vallen hier nadrukkelijk niet onder. 

8. Schade/aansprakelijkheid
a. Het beoefenen van iedere sport kan risico’s met zich meebrengen. De NMPT Coach bespreekt van tevoren de te volgen trainingen en   oefeningen. Deelname aan het programma is vrijwillig en op eigen risico. NMPT kan niet aansprakelijk gehouden worden voor enig letsel,   blessure of ongeval van welke aard dan ook, ontstaan voor,tijdens of na eenbezoek aan een NMPT vestiging. Ook niet voor blessures bij   oefeningen die thuis gedaan worden of die door het materiaal dat thuis gebruikt wordt, ontstaan.
b. NMPT verwacht dat je voldoende gezond bent om de trainingen te kunnen volgen. Als klant ben je zelf verantwoordelijk voor het   verkrijgen van eventuele medische toestemming om te gaan sporten in de NMPT vestiging of daarbuiten. NMPT voert daar geen controle op   uit en gaat bij verschijnen op een training uit van een goede gezondheid.
c. NMPT aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, verlies of diefstal van jouw persoonlijke eigendommen die je meebrengt naar   een NMPT vestiging. 

9. Persoonsgegevens
a. NMPT respecteert jouw privacy en wij zorgen er dan ook voor dat de persoonlijke informatie die je aan ons doorgeeft wordt verwerkt in   overeenstemming met de geldende privacywetgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevens bescherming (AVG).
b. NMPT verwerkt persoonsgegevens voor de doeleinden: facturatie, debiteurenadministratie, klachtenafhandeling en geschillenbeslechting,   voor markt onderzoek en commerciële doeleinden zoals verkoopactiviteiten met betrekking tot de diensten van NMPT en/of diensten van   derden die te maken hebben met de diensten van NMPT.
c. Je hebt een inzage, correctie en verzetrecht met betrekking tot de van jouw verwerkte persoonsgegevens, evenals het recht op verwijdering   van jouw gegevens. NMPT kan voor een inzage en/of het doorvoeren van correcties en/of voor het behandelen van een verzet kosten in   rekening brengen tot het wettelijk maximum. Je kan een bezwaar tegen verwerking van je persoonsgegevens, en verzoeken tot inzage,   correctie, verzet en/of verwijdering, richten aan jouw NMPT vestiging. 

10. Slotbepalingen
a. Op deze algemene voorwaarden en alle overeenkomsten door of met NMPT aangegaan, is uitsluitend Belgisch recht van toepassing.
b. Alle geschillen welke mochten ontstaan naar aanleiding van een overeenkomst met NMPT zullen worden beslecht door de bevoegde   rechter in het arrondissement waarin de vestiging van jouw NMPT is gevestigd.